دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 8609
تعداد نوشته ها : 14
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب

در جلسه آزمون


خودتان را آماده کنيد. اينگونه تصور کنيد که در جلسه امتحان جايي که برايتان در نظر گرفته اند زير کولري است که خراب است و بد کار مي کند و تق تق صدا مي دهد؛ کنار پنجره اي هستيد که آفتاب درست روي کله تان مي تابد؛ از قضا سر و صداي رفت و آمد ماشين ها در خيابان به گوشتان مي رسد ؛ يکي از پايه هاي صندلي که روي آن نشسته ايد شکسته و اگر خودتان را نگه نداريد به زمين مي خوريد؛ مراقبان جلسه هم اصلا به شما توجهي ندارند؛ دريغ از يک قطره آب که براي رفع تشنگي به شما بدهند و ... ، حتي اگر مي توانيد صحنه اي بدتر از اين وضعيت را هم براي خود مجسم کنيد . منظورمان اين است که انتظار هر چيز را داشته باشيد . توقع نداشته باشيد براي يک و 400هزار نفر داوطلب در سراسر ايران ، هيچ مشکلي پيش نيايد. اما آنچه که اهميت دارد آن است که اينها را مشکل ندانيد و کاملا طبيعي و خونسرد با اينگونه مسائل احتمالي برخورد کنيد. چون اين شماييد که مي توانيد مشکلات را کوچکتر از آن بدانيد که بخواهند در کار شما وقفه اي ايجاد کنند. به آنها بخنديد و به خودتان بگوييد : بگذار جلسه تمام شود همه اينها را براي دوستانم تعريف مي کنم و کلي مي خنديم .

يکي ديگر از نکاتي که خيلي ها را به وسواس و چه کنم ، چه کنم مي کشاند، تعداد غير لازم مداد و تراش و پاک کن است . بعضي از داوطلبان گاهي 7-8 مداد ، و 2-3 پاک کن و چند تراش با خود مي آورند. آوردن وسايل اضافي فقط دردسر درست مي کند ، بندرت پيش مي آيد که مدادتان بشکند يا بخواهيد از تراش يا پاک کن استفاده کنيد. پس واقعا از هر چيز يکي کافي است. ولي بنابر احتياط ، دو تا و نه بيشتر ، از هر وسيله کافي است.

اگر هم دلتان راضي نمي شود و مي خواهيد کلکسيون ، مداد و تراش و ... با خودببريد ، حتما يک کيسه فريزر بگذاريد و پيش از شروع امتحان آن را زير صندلي قرار دهيد و فقط يک مداد برداريد تا دست هايتان آزاد باشد.
سعي کنيد چند دقيقه قبل از آزمون سرجايتان بنشينيد و عضلات خود را شل کنيد و نفس عميقي بکشيد و حتما اين دعا را بخوانيد : الهم اخرجنا من ظلمات الوهم ، و اکرمنا بنور الفهم ، وافتح ابواب رحمتک ، و انشر علينا خزائن علومک برحمتک يا ارحم الراحمين .
يعني : " خدايا ! ما را از تاريکي هاي وهم و خيال و فکر هاي پرت ، برهان ؛ با نور و روشنايي فهم و درک ما را بنواز؛ درهاي رحمتت را به روي ما بگشا؛ و گنجينه هاي علم و دانشت را براي ما نشر بده . با استعانت از رحمتت اي بهترين رحم کنندگان!"
و سپس با اعتماد و اطمينان و در کمال آرامش ، پاسخ دادن به سوالات را شروع بفرماييد.

دسته ها :
يکشنبه چهارم 4 1385

توصيه هايي مفيد براي كنكوري ها

گروه اجتماعي: تعطيلات آخر اين هفته براي يك ميليون و 400 هزار داوطلب كنكور روزهاي بسيار سختي است كه مي توان با رعايت نكاتي از سوي داوطلب و همچنين خانواده او به راحتي سپري كرد.

نان، كره و مربا، يك ليوان آب ميوه طبيعي و خرما بهترين صبحانه براي داوطلبان كنكور است. اين را يك متخصص تغذيه در گفت وگو با ايسنا گفت:مسعود كيمياگر با تاكيد بر اين كه وعده صبحانه بايد حاوي مواد قندي باشد، گفت: تجربيات نشان داده كه قدرت حافظه كوتاه مدت با ميزان قند خون رابطه نزديك دارد.در وعده صبحانه بايد نان وجود داشته باشد، قندي كه در نان وجود دارد در طول دو الي سه ساعت آزاد و مي تواند براي داوطلب مفيد باشد.
اين متخصص با تاكيد بر اين كه داوطلبان كنكور وعده شام را در شب كنكور فراموش نكنند، گفت: خوردن يك وعده غذايي كامل براي شب امتحان ضروري است. بهتر است بين وعده شام و خواب دو ساعت فاصله باشد. در طول امتحان با خوردن بيسكويت و آب ميوه، قند خون را متعادل نگهداريد. در وعده شام از غذاي كم چرب استفاده كنيد، بالا رفتن چربي خون قدرت تمركز انسان را كاهش مي دهد. دكتر علي كشاورز متخصص تغذيه نيز به كنكوريها توصيه كرد كه شب قبل از امتحان در ساعت ۸ و ۹ شب شام خود را ميل و يك عدد قرص B كمپلكس استفاده كنند. او تاكيد كرد: اگر داوطلبان كنكور احساس استرس شديدي دارند مي توانند ۱ تا ۲ ليوان «جوشانده ليمو عماني» ، «گل گاو زبان» و «سنبل تيو» مصرف كنند تا سبب آرامش نسبي آنها شود. اين متخصص تغذيه ادامه داد: داوطلبان كنكور در دو روز پاياني از وارد كردن فشار و استرس به خود خودداري و برنامه غذايي متعادلي را رعايت كنند.

روزنامه همشهري

دسته ها :
يکشنبه چهارم 4 1385

چگونه در جلسه آزمون تست بزنيم؟

بسياري از داوطلبان در جلسه آزمون اگر با چند سؤال دشوار مواجه شوند ناگهان دستپاچه مي شوند و نظم ذهني خود را از دست مي دهند و احساس مي کنند همه کنکور را از دست داده اند. اين گونه داوطلبان فکر مي کنند ديگران به همه سؤال ها پاسخ مي دهند و فقط آن ها هستند که نمي توانند به سؤال ها جواب دهند متأسفانه اگر سؤال هاي آزموني دشوار باشد دانش آموزان قوي تر بيشتر آسيب مي خورند چرا که مي خواهند به تمام يا اکثر سؤال ها پاسخ صحيح دهند. اما بد نيست بدانيد برخي کساني که در بهترين و دشوارترين رشته هاي دانشگاهي قبول شده اند در بعضي درس ها نمره کمتر از 40% به دست آورده اند.

اگر دانش آموز خوبي هستيد و چند درس را خوب خوانده ايد؛ مبادا فکر کنيد که در کنکور بايد به همه سؤالات پاسخ داد. اگر ديديد که نمي توانيد به چند سؤال متوالي پاسخ دهيد، خود را نبازيد. مطمئن باشيد که ديگران هم وضع شما را دارند. اعتماد به نفس داشته باشيد حتي بد نيست در اينجا کمي هم از خودراضي باشيد و بگوييد وقتي که اين سؤال ها براي من دشوار است واي به حال ديگران! داشتن روحيه، در هر مسابقه اي سرنوشت ساز است. از جمله در اين مسابقه علمي که کنکور نام دارد. به هر حال توصيه مي کنيم در جلسه کنکور به روش زير تست بزنيد. بايد بر اعصاب خود تسلط داشته باشيد و درست مانند يک شطرنج باز ماهر يا يک فرمانده نظامي در سخت ترين شرايط تصميم بگيريد که چه کار کنيد و بهترين کار در هر لحظه کدام است. در هر لحظه بايد تشخيص دهيد، کدام تست را بايد رها کرد، به کدام تست جواب داد و چگونه زمان را تنظيم نمود. روشي را که در زير مي گوييم بارها و بارها در منزل و در کنکورهاي آزمايشي تمرين کنيد تا بتوانيد در جلسه کنکور هم آن را اجرا نماييد.

1- سؤال ها را به ترتيبي که در دفترچه مي بينيد پاسخ دهيد.
اگر در يک درس تسلط بيشتري داريد، ترتيب جواب دادن به سؤال ها را تغيير ندهيد. نظم و ترتيب سؤالات در دفترچه آزمون کاري سنجيده و فکر شده است و درس ها را به طور تصادقي پشت سر هم مطرح نمي کنند حتماً صلاح دانش آموزان و داوطلبان در نظر گرفته مي شود. پس بهتر است شما هم به همان ترتيبي که سؤال ها در دفترچه مطرح شده است به آنها پاسخ دهيد. در سال هاي گذشته در کنکور سراسري، ابتدا سؤال هاي عمومي مطرح شده است تا داوطلبان آرامش و اعتماد خود را باز يابند سپس سؤالات اختصاصي مطرح مي شود. در ميان دروس اختصاصي نيز اولين درس رياضي است تا شما در زماني که ذهنتان آمادگي بيشتري دارد به سؤال ها پاسخ دهيد. پس از آن در رشته تجربي سؤالات زيست شناسي مطرح مي شود که ضريب و اهميت بيشتري دارد و نوع درس نيز کاملاً با رياضي متفاوت است و موجب نوعي استراحت فکري براي شما مي شود. پس از آن نوع درس تغيير مي کند و شما به سؤالات فيزيک پاسخ مي دهيد و در پايان شيمي.

در رشته هاي رياضي و انساني هم ترتيب چاپ سؤالات در دفترچه متناسب با آمادگي ذهني داوطلبان است. بنابراين ترتيب دروس مختلف بر مبناي کارشناسي دقيق صورت گرفته است و شما نبايد به علت عدم تسلط در يک درس و تسلط بيشتر در درس ديگر ترتيب پاسخ گويي به سؤالات را تغيير دهيد. اما اگر نگران هستيد که مثلاً با پاسخ دادن به سؤالات رياضي، زمان کافي براي پاسخ گويي به سؤالات زيست شناسي و ... را نداشته باشيد به نکات بعدي توجه فرماييد.

2- تمام سؤالات دفترچه را حداقل يک بار مطالعه نماييد.
کساني که يک درس را به طور کامل کنار مي گذارند خواه به اين دليل که آن درس ضريب کمتري دارد يا اينکه آن درس را بلد نيستند، کاملاً اشتباه مي کنند. البته به جز موارد استثنايي آن هم با نظر مشاور و کارشناس. کنار گذاشتن مطالعه يک درس اشتباه است. مي توانيد بخش هاي دشوار يک درس را کنار بگذاريد اما حذف کامل يک درس خطاست. مثلاً داوطلبان گروه رياضي گاهي اوقات به سؤالات درس شيمي پاسخ نمي دهند و برخي داوطلبان رشته هاي تجربي و انساني درس رياضي را حذف مي کنند.

3- شيوه مطالعه و پاسخ دادن به تست ها:
الف. سؤالات را به همان ترتيبي که در دفترچه تنظيم شده است پاسخ دهيد.

ب. هنگام پاسخ دادن به تست ها، به هيچ وجه وقت خود را صرف سؤالات وقت گير يا دشوار نکنيد و در ابتدا فقط به سؤال هايي که مي توانيد در وقت مقرر پاسخ دهيد، بپردازيد.

ج. برخي سؤال ها را بلد هستيد ولي تشخيص مي دهيد وقت گير باشند و پاسخ دادن به آنها زمان زيادي ( بيش از وقت مقرر) نياز دارند. اين گونه سؤال ها را با علامت ضربدر مشخص کنيد و با قاطعيت و خونسردي از آن سؤال عبور کنيد. به اين نکته توجه داشته باشيد که در کنکور سؤالات ساده و دشوار به يک اندازه نمره خواهد داشت پس بهتر است در زمان ثابت به چند سؤال ساده پاسخ دهيد تا يک سؤال دشوار

و. ممکن است سؤالاتي را اصلاً بلد نباشيد يا برايتان دشوار باشند. اين گونه سؤال ها را با علامت (-) مشخص کنيد و فوراً از آن رد شويد.

ه. هيچ سؤالي را نخوانده رد نکنيد. زيرا ممکن است پس از چند سؤال دشوار چند سؤال ساده پيدا کنيد. هر چقدر هم که تعداد سؤال هاي وقت گير يا دشوار زياد باشد نگران نشويد و سؤال هاي بعدي را با آرامش و به ترتيب بخوانيد تا سؤال هاي ساده تر را بيابيد.

و. پس از پايان سؤالات يک درس مي توانيد به ساعت خود نگاه کنيد متوجه خواهيد شد که هنوز مدتي از زمان آن درس باقي مانده است.

ز. پس از اينکه يک بار سؤالات هر درس را مطالعه کرديد و به سؤال هاي ساده تر پاسخ داديد، فوراً سؤالات درس بعدي را آغاز نماييد.

ح. در تمام دروس به سرعت از سؤال هاي وقت گير يا دشوار با زدن علامت × و - رد شويد و فقط به سؤال هايي که مي توانيد در وقت مقرر پاسخ دهيد بپردازيد.

ط. پس از آن که يک بار تست هاي تمام دروس را مطالعه کرديد به ساعت خود نگاه کنيد و ببينيد چقدر از کل زمان کنکور باقي مانده است. تا همين جا موفقيت بزرگي نصيب شما شده است زيرا تمام سؤال هايي را که به خوبي بلد بوده ايد پاسخ داده ايد و پس از جلسه کنکور افسوس نخواهيد خورد که وقت کم آورده ايد و برخي از سؤال هاي خيلي ساده را از دست داده ايد.

ي. اکنون وقت باقيمانده را به سؤال هاي وقت گير اختصاص دهيد چند سؤال را که مي توانيد پاسخ دهيد، ولي وقت بيشتري مي خواهند انتخاب کنيد. شايد جواب بعضي از تست ها را که در نخستين بار  فراموش کرده بوديد اکنون به خاطر بياوريد به هر حال بايد وقت مانده را به خوبي بين تست هاي وقت گير تقسيم کنيد.

ک. تمام صفحات دفترچه سؤالات را به خوبي بررسي کنيد و مراقب باشيد که بعضي صفحات يا بعضي سؤال ها را فراموش نکرده باشيد.

ل. هر پنج يا ده سؤال يک بار شماره تست ها را در دفترچه سؤالات با شماره پاسخ نامه مطابقت دهيد. اگر اين کار را نکنيد ممکن است در پايان متوجه شويد شماره سؤال دفترچه با شماره پاسخ نامه مطابقت ندارد در اين صورت دست پاچه مي شويد و يافتن محل تستي که جابجا زده ايد در ميان انبوه تست ها دشوار مي شود.

م. يک کار خطرناک! تعدادي از داوطلبان به سؤالات، در دفترچه سؤالات پاسخ مي دهند و در پايان جواب ها را به پاسخ نامه منتقل مي کنند اين روش خطرناک است و ممکن است وقت تمام شود و شما فرصت نکنيد جواب ها را به پاسخنامه انتقال دهيد.

* توصيه به داوطلبان ضعيف تر:
هيچ درسي را کنار نگذاريد و در هر درس به دنبال سؤال هايي بگرديد که جواب آنها را مي دانيد. اگر در يک درس فقط سه يا چهار سؤال را پيدا کرديد که مي توانستيد جواب دهيد، اميدوار باشيد. با همين شرايط هم مي توانيد نتيجه اي در حد خودتان بگيريد.

* هشدار به داوطلبان متوسط، قوي و خيلي زرنگ:
اگر سؤالات از حد معمول دشوارتر باشد معمولاً داوطلبان قوي بيشتر لطمه مي خورند. بنابراين به اين فکر نباشيد که به تمام سؤالات پاسخ دهيد. ممکن است. سؤال اول يک درس خيلي دشوار، وقت گير يا کاملاً ابتکاري باشد و اگر شما قصد جواب دادن به تمام سؤالات را داشته باشيد مضطرب و آشفته خواهيد شد. پس از همين حالا خود را آماده کنيد که ممکن است به چند سؤال متوالي پاسخ ندهيد و بدون نگراني از آنها عبور کنيد.

با آرزوي موفقيت براي شما
منبع : سايت تبيان

دسته ها :
يکشنبه چهارم 4 1385

اگر سوالها سخت بود...

سخت بودن سوالهاي کنکور دغدغه اي هميشگي براي داوطلبان ورود به دانشگاهها بوده و هست. پس از کنکور همواره شنيده ايم که سوالهاي امسال سخت بود؟

آيا سخت بودن سوالها يک مسئله واقعي است؟
بله در بعضي سالها واقعا سوالها نسبت به سالهاي پيش از آن سخت بوده است . اما از اين مطلب چه نتيجه اي مي توان گرفت ؟ دو پاسخ در اين باره وجود دارد که هر کدام از زاويه اي، درست است.

پاسخ اول : سخت يا آسان بودن سوالها اصولا بحث مهمي نيست. زيرا کنکور يک مسابقه است. اگر سوالها سخت باشد براي همه سخت است و اگر آسان باشد براي همه آسان است. کنکور مثل امتحان مدرسه نيست. در کنکور نمره هرکس فقط در مقايسه با ديگران سنجيده مي شود.

پاسخ دوم: اگر سوالهاي يک يا چند درس سخت باشد قوي ترها لطمه بيشتري مي بينند ، زيرا :
1. آنها مي خواهند به همه ء سوالها پاسخ دهند پس وقت و انرژي بسيار روي هر سوال خواهند گذاشت و از نظر رواني لطمه بيشتري مي بينند و حتي ممکن است زمان پاسخ به سوالهاي ساده را نيز از دست بدهند.
2. اگر سوالها سخت تر از حد متعارف باشد ، چون داوطلبان قوي تر مباحث بيشتري را کار کرده اند درصد بيشتري از نمره خود را از دست خواهند داد.

اما داوطلبان ضعيف تر که مباحث کمتري مطالعه کرده اند، حتي به سراغ سوالهاي متوسط نمي روند چه رسد به سوالهاي دشوار.
به هر حال معمولا سوالها در حد متعارف است. اما هر چه هست اگر داوطلبان ( به ويژه قوي ترها) توصيه هاي زير را به کار بندند نتيجه بهتري خواهند گرفت.
1. به اين فکر نباشيد که به تمام سوالها پاسخ بدهيد . ممکن است چند سوال نخست در يک درس بسيار دشوار باشد يا اصلا سوالي ابتکاري باشد که پاسخ دادن به آن همه ذهنتان را در بر گيرد.
2. فکر نکنيد بقيه دارند به آن سوالها پاسخ مي دهند. سوال سخت براي همه سخت است. بهتر است در چنين مواردي ( و البته فقط در چنين مواردي) کمي از خود راضي شويد و به خودتان بگوييد وقتي من نمي توانم به اين سوالها پاسخ دهم واي به حال ديگران!

توصيه به داوطلبان ضعيف تر
هيچ درسي را کنار نگذاريد و در هر درس به دنبال سوالهايي بگرديد که جواب آنها را مي دانيد اگر در يک درس فقط سه يا چهار سوال را پيدا کرديد که مي توانستيد جواب دهيد اميدوار باشيد با همين شرايط هم مي توانيد نتيجه اي در حد خودتان بگيريد.

و يک توصيه به همه :

مرد( و نيز زن) بايد که هراسان نشود!
                                                                            سختي ای نيست که آسان نشود

برگفته از مطالب سايت تبيان                              
دسته ها :
يکشنبه چهارم 4 1385
X